Nieuwsoverzicht 2018

Nu in Lutra: aanval van grijze zeehond loopt soms goed af voor bruinvis
18 januari 2018

Grijze zeehonden zijn een belangrijke predator van bruinvissen. Uit een recente studie van bruinvissen in de Oosterschelde blijkt nu dat bruinvissen aanvallen van de grijze zeehond ook kunnen overleven. 

Inschrijving Zeezoogdierdagen 10 en 11 februari 2018 open
12 januari 2018

De Werkgroep Zeezoogdieren WZZ van de Zoogdiervereniging organiseert de Zeezoogdierdagen in samenwerking met Zeehondencentrum Pieterburen en de Rijksuniversiteit Groningen in de provincie Groningen.

Hermelijn vrijwel afwezig in studie naar kleine marterachtigen
11 januari 2018

Een uitgebreide studie naar het voorkomen van kleine marterachtigen in vier gebieden rondom Deventer leverde opvallende resultaten op. 

Uitslag fotowedstrijd
9 januari 2018

In het vorige nummer van Zoogdier stond een oproep om te stemmen op de foto's van de finalisten van de fotowedstrijd. Heel wat lezers hebben daar gehoor aan gegeven en uiteindelijk de winnaars gekozen.

De Zoogdiervereniging zoekt een medior projectmedewerker vleermuizen
8 januari 2018

De Zoogdiervereniging is op zoek naar een medior projectmedewerker vleermuizen (24 tot 32 uur per week; 0,6 tot 0,8 fte). Reageren kan tot uiterlijk 20 januari 2018.

Hoe komt de bever de winter door?
4 januari 2018

Veel dieren gaan in winterslaap of proberen de kou te vermijden in de winter. Maar hoe overleef je de winter als je voornamelijk in het water leeft, zoals de bever?

Abonneren op Actueel