Startpagina Das

Met een kop-romp lengte van 65-80 cm is de das (Meles meles) het grootste voorkomende landroofdier in Nederland en behoort tot de familie der marterachtigen. De das heeft een grote, brede kop en een zwaargebouwd gedrongen lichaam. Hij heeft korte poten en een korte, brede, bossige staart. Voor meer informatie zie "Leefwijze en ecologie".