Zoogdier agenda

 • zaterdag, 17 maart, 2018

  De Zoogdierdag wordt gehouden op 17 maart 2018 in Nijmegen. Het thema van de Zoogdierdag is dit jaar Zoogdierbescherming.

  Meer informatie staat in het programma (pdf).

  ...

 • donderdag, 22 maart, 2018

  Donderdagmiddag 22 maart 2018 is het achtste symposium Vleermuizen in de stad in Tilburg.

  Het symposium “Vleermuizen in de Stad” wordt dit jaar georganiseerd door Gemeente Tilburg en de Zoogdiervereniging. Dit jaar staat het symposium in teken van de gunstige staat van instandhouding van vleermuizen door vrijwilligers in de stad.

  Locatie: Klasse Theater, Carré...

 • zaterdag, 31 maart, 2018

  Op zaterdag 31 maart vindt de jaarlijkse CaLutradag plaats. Dit jaar zijn we te gast bij It Fryske Gea.
  We starten in de ochtend met presentaties over zowel otter(genetica) als bever. In de middag is er een (vaar)excursie en film. 
  Uiteraard is er voldoende ruimte om kennis uit te wisselen en te discussiëren. En sluiten we de dag af met een borrel.

  • Aanmelden en meer...
 • zaterdag, 2 juni, 2018

  Voor wie meer wil leren over diersporen is de weekendcursus diersporen een uitstekende start. In deze twee dagen gaan we het brede spectrum aan sporen welke we kunnen vinden in Nederland verkennen.
  Twee dagen, twee totaal verschillende gebieden met bijbehorende sporen. De eerste dag beginnen we op de Veluwe. Grote dieren als edelhert en wild zwijn laten duidelijke sporen na. We gaan niet...

 • zaterdag, 7 juli, 2018

  Spoorvolgen is een onderdeel van spoorzoeken. Het is de ultieme vaardigheid waar alle kennis en ervaring van de spoorzoeker samenkomt. Het is ook wel bekend onder de Engelse term trailing. Als je in Nederland op zoek gaat naar een specialist op dit gebied kom je al snel uit bij Michel Grobbe. Spoorvolgen is zijn passie. Hij is de auteur van het in de zomer van 2017 verschenen Weylin Veldgids...

 • woensdag, 1 augustus, 2018

  Veldwerkgroep Zomerkamp 2018

  Donau Delta, Roemenië

  Doelen van het kamp:
  1. Soorten inventarisatie, met nadruk op de minder bekende en onderzochte soorten zoals gevlekte bunzing, Europese nerts, Driekleurige muis of Zuidelijke berkenmuis, Oostelijke veldmuis,  Kuhl’s dwergvleermuis en veel andere leuke soorten.
  2. Een foto van Roemeense hamster maken!

  We...

 • vrijdag, 24 augustus, 2018

  In het laatste weekend van augustus wordt de jaarlijks de Europese Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Door heel Nederland worden er activiteiten zoals vleermuisexcursies met batdetector georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Meer informatie over de activiteiten zijn per provincie gerangschikt en te vinden op: www.NachtvandeVleermuis.nl...

 • zaterdag, 27 oktober, 2018

  VLEN-dag 2018

  De Vlendag wordt al meer dan 25 jaar georganiseerd, en is elke laatste zaterdag van oktober. Tijdens de jaarlijkse VLEN- dag wordt een breed scala aan resultaten van vleermuisonderzoek- en bescherming uit Nederland en de omringende landen gepresenteerd. Daarnaast zijn er posterpresentaties en zijn er stands aanwezig waar verschillende vleermuisgerelateerde zaken gekocht...

 • dinsdag, 30 oktober, 2018

  De Zoogdiervereniging organiseert de cursus ‘Vleermuizen en Planologie’. Deze cursus richt zich in drie dagen, aan de hand van case studies en onderlinge oefeningen op het toepassen van informatie in de eigen rol en binnen het proces. Aan de orde komen onder andere de volgende onderwerpen:

  Wat is de ecologie van vleermuizen en wanneer moet u daar nu extra alert op zijn? Hoe voorkomt u...

 • zaterdag, 17 november, 2018

  Voor wie meer wil leren over diersporen is de weekendcursus diersporen een uitstekende start. In deze twee dagen gaan we het brede spectrum aan sporen welke we kunnen vinden in Nederland verkennen.
  Twee dagen, twee totaal verschillende gebieden met bijbehorende sporen. De eerste dag beginnen we op de Veluwe. Grote dieren als edelhert en wild zwijn laten duidelijke sporen na. We gaan niet...

 • donderdag, 22 november, 2018

  De Zoogdiervereniging en Stichting Probos organiseren samen op 22 november 2018 een praktijkcursus ‘Lanenbeheer voor vleermuizen’. Deze eendaagse cursus bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Tijdens het theoretische ochtenddeel gaan (ervarings)deskundigen in op:

  • de ecologie (gedrag, habitateisen en verspreiding) van bosgebonden vleermuissoorten;
  • waarden, typen en...
Abonneren op Agenda